+387 70 301 056 info@mdmmetalbh.ba

Iskustvo , tehnologija i stručnost

Tradiciju trgovanja nehrđajućim čelikom i aluminija njegujemo već 40 godina. Našu pouzdanost, fleksibilnost i učinkovitost potvrđuju brojne reference važnih domaćih i međunarodnih poduzeća. Materijal dostavljamo kupcima iz metaloprerađivačke, prehrambene, procesne, automobilske, kemijske i farmaceutske industrije.

Istorija kompanije

Kompanija MDM počela je raditi od 1976. godine kada je Marko Drašler otvorio zanatsku radnju i započeo proizvodnju i prodaju visokolegiranih čelika i čelika postojanih na koroziju. Samopouzdanje se isplatilo i preduzeće je već u sedamdesetim godinama počelo sarađivati s fabrikom farmaceutskih proizvoda Lek na projektu razvoja i proizvodnje strojne opreme. TRADICIJA suradnje na individualnim projektima i danas je jedan od glavnih stupova preduzeća.

U osamdesetim godinama svoju smo djelatnost proširili i na tržišta bivše Jugoslavije, na kojima su nam vodeća preduzeća u različitim djelatnostima povjerila izradu i preradu proizvodne opreme. Među izvršenim projektima je i teretna žičara koja je doprinijela uspješnosti ekspedicije na Mt. Everest. Zastava poduzeća zavijorila se na vrhu svijeta zajedno sa zastavom Slovenije.

Priznanje za KVALITETU našeg rada uslijedilo je 1985. godine, kada smo primili nagradu fondacije Borisa Kidriča za razvoj laboratorijskog i pilotnog poluindustrijskog bioreaktora s kompletnom mjernom i regulacijskom opremom.

U devedesetim godinama zanatska radionica Drašler postala je proizvodna jedinica novoosnovanog poduzeća MDM, d.o.o. Modernizacija proizvodne opreme doprinijelo je izvedbi zahtjevnijih projekata poput proizvodnje i montaže opreme u fabrici boja i lakova Color te zahtjevni montažni radovi na nehrđajućim materijalima u fabrici lijekova Krka u Novom Mestu.

Od Instituta za zavarivanje Slovenije dobili smo međunarodne ateste za izvođenje zavarivačkih radova. Od 1998. godine našu POUZDANOST i formalno potvrđuje certifikat ISO 9001.

Osim proizvodne i uslužne djelatnosti, danas se pretežno bavimo veleprodajom i maloprodajom proizvoda i poluproizvoda od nehrđajućeg čelika i aluminija. Ponosni smo da nas i izvan granica Slovenije tretiraju kao solidnog partnera vrijednog POVJERENJA.

Sjedište poduzeća MDM je u Ljubljani, gdje se nalazi i distribucijski centar. 
V spletno trgovino