+387 70 301 056 info@mdmmetalbh.ba

Iskustvo , tehnologija i stručnost

Tradiciju trgovanja nehrđajućim čelikom njegujemo već 40 godina. Našu pouzdanost, fleksibilnost i učinkovitost potvrđuju brojne reference važnih domaćih i međunarodnih poduzeća. Materijal dostavljamo kupcima iz metaloprerađivačke, prehrambene, procesne, automobilske, kemijske i farmaceutske industrije.

Istorija kompanije

Kompanija MDM počela je raditi od 1976. godine kada je Marko Drašler otvorio zanatsku radnju i započeo proizvodnju i prodaju visokolegiranih čelika i čelika postojanih na koroziju. Samopouzdanje se isplatilo i preduzeće je već u sedamdesetim godinama počelo sarađivati s fabrikom farmaceutskih proizvoda Lek na projektu razvoja i proizvodnje strojne opreme. TRADICIJA suradnje na individualnim projektima i danas je jedan od glavnih stupova preduzeća.

U osamdesetim godinama svoju smo djelatnost proširili i na tržišta bivše Jugoslavije, na kojima su nam vodeća preduzeća u različitim djelatnostima povjerila izradu i preradu proizvodne opreme. Među izvršenim projektima je i teretna žičara koja je doprinijela uspješnosti ekspedicije na Mt. Everest. Zastava poduzeća zavijorila se na vrhu svijeta zajedno sa zastavom Slovenije.

Priznanje za KVALITETU našeg rada uslijedilo je 1985. godine, kada smo primili nagradu fondacije Borisa Kidriča za razvoj laboratorijskog i pilotnog poluindustrijskog bioreaktora s kompletnom mjernom i regulacijskom opremom.

U devedesetim godinama zanatska radionica Drašler postala je proizvodna jedinica novoosnovanog poduzeća MDM, d.o.o. Modernizacija proizvodne opreme doprinijelo je izvedbi zahtjevnijih projekata poput proizvodnje i montaže opreme u fabrici boja i lakova Color te zahtjevni montažni radovi na nehrđajućim materijalima u fabrici lijekova Krka u Novom Mestu.

Od Instituta za zavarivanje Slovenije dobili smo međunarodne ateste za izvođenje zavarivačkih radova. Od 1998. godine našu POUZDANOST i formalno potvrđuje certifikat ISO 9001.

Osim proizvodne i uslužne djelatnosti, danas se pretežno bavimo veleprodajom i maloprodajom proizvoda i poluproizvoda od nehrđajućeg čelika i aluminija. Ponosni smo da nas i izvan granica Slovenije tretiraju kao solidnog partnera vrijednog POVJERENJA.

Sjedište poduzeća MDM je u Ljubljani, gdje se nalazi i distribucijski centar. 
Poslovna stavba MDMAvtomatizirano skladišče MDM

Lična karta

Naziv kompanije: MDM METAL BH d.o.o. Sarajevo
Adresa kompanije: Ul. Hamdije Krešeljakovića 18/II
Poštanski broj i mjesto: 71000 Sarajevo
Opština: Sarajevo
PDV broj: 201820240006
MB: 4201820240006
Žiro račun: 3060342686642127
Poslovna tradicija: 2012

MDM METAL BH d.o.o.

Ul. Hamdije Krešeljakovića 18/II
71000 Sarajevo
T +387 70 301 311
info@mdmmetalbh.ba


Poslovnice u ostalim europskim državama

MDM d.o.o.

Brnčičeva 17
1231 Ljubljana (v ajpesu Ljubljana – Črnuče), Slovenija
T +386 1 200 49 30
info@mdm.si
www.mdm.si

MDM Edelstahl GmbH

Zell-Pfarre 101
9170 Ferlach, Austrija
T +43 4227 30 702
office@mdm-edelstahl.at
www.mdm-edelstahl.at

MDM METAL d.o.o.

Zagrebačka cesta 143 A
10000 Zagreb, Hrvatska
T +385 1 550 69 04
info@mdmmetal.hr
www.mdmmetal.hr

MDM d.o.o., Srbija

T +381 11 440 94 70
infors@mdm.si


Predstavljanje: ECOTIP d.o.o.

Ul. Orce Nikolov 190-3/5
1000 Skopje, Makedonija
T +389 2 31 76 920
info@ecotip.com.mk
www.ecotip.com.mk

Sertifikati

Ispod se nalaze certifikati i nagrade koje smo dobili u zadnjih par godina. Na neke smo posebno ponosni jer potvrđuju naše usmjerenje u razvoj tehnoloških procesa i nagrađuju napore koje ulažemo da bismo poboljšali radne uvijete za sve zaposlene.

Politika kvaliteta

Politika kvaliteta redovno je predmet kontrole, kako bi se utvrdila njena kontinuirana prikladnost.

Odražava se u internom dokumentu koji definiše kodeks ponašanja i posebno određuje:

  • poslovne principe,
  • poslovno i profesionalno poslovanje preduzeća,
  • lojalnost i pripadnost zaposlenih,
  • ličnu odgovornost zaposlenih i odgovornost prema preduzeću, saradnicima i društvu,
  • primjer vodstva preduzeća,
  • zaštitu reputacije preduzeća,
  • uređenost radnih prostorija i poslovnu urednost zaposlenih,
  • pošteno postupanje.

Liderstvo je model posvećenosti kvalitetu sa inicijativom, razumijevanjem i vizijom. Vizija podrazumijeva zalaganje svih zaposlenih za ispunjenje zahtjeva i očekivanja kupaca kao i za stalno poboljšavanje sistema upravljanja kvalitetom.

U preduzeću koje obavlja prodaju, distribuciju i proizvodnju identifikuju se svi procesi i administratori koji su odgovorni za nesmetano poslovanje. Svi zaposleni odgovorni su za identifikaciju, pružanje, mjerenje i razumijevanje potreba kupaca.

Svi zaposleni sarađuju tako da se stalno obučavaju u oblasti prodajnih, distributivnih i proizvodnih aktivnosti, čime se osigurava kvalitet proizvoda i pruženih usluga.

Služba kontrole kvaliteta uvodi kriterijume za definisanje kvaliteta identifikovanjem i korišćenjem relevantnih metoda i radnih procesa te uspostavlja sistem interne i eksterne revizije, izvještavanja o kvalitetu i obezbjeđuje kontinualno poboljšavanje sistema.

Opšti uslovi poslovanja

Opšti uslovi prodaje
V spletno trgovino