+387 70 301 056 info@mdmmetalbh.ba

Orbitalno zavarivanje

Horizontal_orbitalno varjenje 3__orbitalschweißen_mdm

100% kvalitetni i ponovljivi varovi

Postupak orbitalnog zavarivanja nehrđajućih materijala omogućava nam postizanje 100-postotne ponovljivosti kvalitete zavarenog spoja. Oblik korijena i krune te boje zavarenog spoja možemo postići u zahtijevanim tolerancijama – bez jama, udubljenja, izbočina i mjesta koja bi omogućavala razvoj štetnih mikroorganizama. Upravljanje aparatom za orbitalno zavarivanje obavlja se od strane atestiranih zavarivača.

Orbitalno zavarivanje se temelji na TIG postupku, čiji je izvor pulsirajuća struja zavarivanja. Tokom ovog procesa zavarivač nema direktan utjecaj na proces zavarivanja jer je on kontrolisan od strane mikroprocesora i odvija se u zatvorenom prostoru koji se naziva glava za zavarivanje. U skladu sa ovim procesom, prije procesa zavarivanja prvo se sastavi program za zavarivanje koji zahtijeva ključne parametre za kompletnu bezbijednost. Sam program podešavanja odvija se u skladu sa različitim oblastima kroz koje prolazi volfram elektroda. Prečnik cijevi je obično podijeljen na četiri područija u okviru kojih se parametri za zavarivanje razlikuju – sve u cilju postizanja odgovarajuće penetraciju u odnosu na ponašanje rastopa. Različite parametre za zavarivanje prilagođavamo svakom područiju posebno.

Tehničke specifikacije:
  • Aparat za zavarivanje: FRONIUS
  • Sertifikati za zavarivanje: EN287-1, PED 97/23/EC, AD 2000 Markblatt HP3
  • Sertifikat kontrole: EN ISO 3834 – part 2
  • Ostali sertifikati: EN 1445, EN 1090-2
  • Ostali preparati za zavarivanje: rotirajući sto za varenje, čeljusti sa posebnim pričvršćivanjem, orbitalne čeljusti...

Nazovite nas, pošaljite nam upit

Dostupni smo na broj +387 70 301 311 svaki radni dan od 8.00 do 16.00 te Vam stojimo na raspolaganju za sva Vaša pitanja i pomoć pri izboru materiala. Možete nam postavit pitanja preko kontaktnog obrasca ili e-maila, odgovoriti ćemo Vam u što kraćem roku.
Kontaktirajte nas
V spletno trgovino